Torsdagsnöje!



Nu har Caroline kommit iväg och även landat i Sydney till synes välbehållen och här hemma har jag tagit tag i det hon lämnade kvar. Det vill säga jag har tvättat hennes kläder och städat hennes rum!


Papperskorg i förändring.



Det visade sig att jag hade en papperskorg som jag inte hade någon användning av. Då är det roligt att prova andra användningssätt. Så efter en stunds funderande och arbete så blev resultatet detta:



En ny praktisk förvaring i badrummet! Riktigt snygg tycker jag!
Jag hade garn som låg och har legat i flera år utan att jag kunde komma på vad jag skulle göra av det. Så det tog jag, stickade sedan på rundstickor så att blev den längd jag ville ha. Klädde sedan papperskorgen på utsidan med vitt tyg så att det mörka inte skulle synas igenom. Därefter trädde jag på "tuben" av det stickade på papperskorgen, både invändigt och utvändigt. Hittade även mönster på enkla, fina blommor på nätet så de virkade jag och sydde fast som ni ser.




Mönstret på blomman är följande:Virka 8 lm och slut till en ring med 1 sm.

Varv 1: 3 lm, 1 st * 2 lm + 2 st * 11 ggr. 2 lm,1 sm  i 3:e lm. = 12 stolpgrupper.

Varv 2: 1 fm i luftmaskbågen, * 9 lm, 1 fm i samma lmb, 5 lm, 1 fm i nästa lmb, 5 lm i nästa lmb * 12 ggr. Avsluta med 1 sm i 1:a lm. = 6 stora och 12 sm luftmaskbågar.

Varv 3: 5 lm (räknas som en stolpe) 8 dubbelstolpar + 3 lm + 9 dubbelstolpar, 1 fm i nästa lmb, 1 fm i nästa lmb. 6 ggr. Avsluta med 1 sm i 1:1 lm. I varje stor lmb = 9 dst + 3 lm + 9 dst.




Dominostickning



Denna konst har jag förgäves försökt lära mig... Men så besökte jag Sy och antikmässan i Västerås 2010 och där var det en försäljare som hade ett mönster. Enlig henne (försäljaren på ca 23 år) så gick det inte att misslyckats. Jag resonerade som så att kan hon så borde ju jag klara av att lära mig! Detta blev resultatet, bra tycker jag för att vara mitt första arbete med denna teknik.

Sockfeber!!!

Jag har haft en period då jag fullständigt har fastnat i att sticka strumpor. Jag tror att det beror på att det finns så mycket fina garner! Här nedan kommer några alster.


Nyckelskåp

Det här är ett nyckelskåp som Anders gjorde för ca 15 år sedan. Jag har målat det, slipat lite och klistrat fast en Carpe diem-skylt på det och jag tycker att det blev som nytt.

Det här är ett gammalt nyckelskåp som Anders gjorde för ca 15 år sedan. Jag har målat det, slipat lite och klistrat fast en Carpe diem-skylt på det och jag tycker att det blev som nytt.

RSS 2.0