Pilgrimsvandring 22-23 maj

Det hela startade klockan 8 på lördagsmorgonen med mässa och nattvard med biskopen i Domkyrkan. Efter frukost så blev det en guidning i kyrkan och klockan 11 bar det iväg. Här nedan kommer lite bilder från dagarna på vandring!



Första pausen i S.t Gertruds ruin



Väl förberedd med kaffetermos!



Lunchpaus vid Lundby kyrka. Snacka om att vi har tur med vädret!!!





Helt enkelt suveränt!
Första dagen gick vi från Domkyrkan till Dingtuna ca 12 km.
Vi övernattade i gymnasitksalen i Kyrkskolan. Det blev ingen vidare
sömn den natten måste jag tillägga!



Liten vattenpaus hos vänliga människor i Säby.



Lunch i Strömsholm. Tänk vad allt smakar bra när man är ute!




Andra dagen gick vi från Dingtuna till Munktorp, en sträcka på ca 20 km.











Kyrktornet i Munktorp... vi närmar oss!



Framme!
Jättehärlig vandring. Roligt att testa sig själv och känna att man klarar av
att gå långt med lite packning på ryggen!
Nu törs jag ge mig ut på fler vandringar....



Prällen med sin pilgrimsstav som han ofta gick i täten med!



Hela gänget! Jättetrevliga människor!

Hallrenovering

Jag har bott här i drygt 8 år och en hel del har hänt i lägenheten. Det som jag har tänkt länge på är hallen och äntligen tog jag tag i den!




Började såklart riva ner tapeterna...




Det såg för hemskt ut. Inte bara i hallen utan i hela lägenheten....
När tapeterna var nerrivna så var det dags för dörrkarmarna. Där behövdes all färg tas bort eftersom det var fullt med luftbubblor, jättejobbigt tyckte jag. Det var mycket slipa, blev alldeles tjockt med slipdamm i bröstet, försökte ändå så gott jag kunde att skydda mig.



Nackdelen var att det blev himla varmt :) så jag klarade inte av att vara skyddad så länge. Det hela åkte av ganska snabbt!!!



Här har jag målat dörrkarmarna och Stefan var här och bredspacklade väggarna. Väldigt proffsigt!



Målning av taket.... behövdes verkligen, eller hur? Anders och jag gjorde från varsitt håll!
Fast det är roligt att arbeta när man ser resultat!



Anders var här och tapetserade. Det blev jättesnyggt. Själv har jag målat byrån vit. Snyggt eller hur? På första bilden i den här serien så ser man hur den såg ut innan.
Nylackerade dörrar. Jag har ännu inte fått dit alla handtag och lås, men det känns inte som att det är så bråttom med det. Allra helst när jag har vant mig vid att ha ett sängöverkast som dörr, jag spikade fast det i ena sidan av karmen och gjorde en upphängning som man kunde fästa i gångjärnet på andra sidan. Det kändes som att man gick in i ett beduintält när man skulle gå på muggen :) Jag har under tiden haft gäster och de gillade läget med min annorlunda toalett...



Jag är helnöjd med resultatet! Men vilket jobb och vilken tid det tagit.  Det har inte kommit upp så mycket på väggarna ännu men det kommer :) Det känns som att det kommer att dröja länge nu innan jag börjar med att renovera...
När allt var klart hade jag lagt in en veckas semester och det var bra. Jag hade slipdamm överallt i lägenheten så det behövde verkligen städas.


Skäms på mig!

Senaste inlägget var i december... när jag köpte skidor! Faktum är att jag faktiskt har åkt mycket skidor denna vinter! Bland annat på Mälaren från Björnöbron runt Östra Holmen. Fann en skidkompis också, vi åkte skidor, fikade och pratade. Hon arbetar  också inom Daglig verksamhet.

Ska bättra mig nu efter påbackning av en annan kollega som faktiskt går in här ibland och kollar. Det enda som har hänt är att hon blivit besviken.

RSS 2.0